TIJELO PRIČA: ciklus radionica plesa 5 ritmova

TIJELO PRIČA: ciklus radionica plesa 5 ritmova

Zadovoljstvo mi je najaviti ciklus od 7 radionica plesa 5 ritmova "Tijelo priča". Radionice su otvorenog tipa što znači da se možete pridružiti kad god želite. Nije potrebno prijašnje iskustvo. Prva radionica uvod je u samu praksu, a teme za ostale biti će najavljene zasebno.

Za one koji nisu upoznati sa plesom 5 ritmova evo malo pojedinosti. Metodu pokreta 5 Ritmova® utemeljila je Gabrielle Roth. Ritmovi su filozofija, pogled na život, umjetnost izražavanja i dinamična praksa pokreta ukorijenjena u načelu koje kaže da se naša psiha sama iscjeljuje ako je pokrenemo. Moćna i jednostavna meditacija u pokretu koju svatko bez obzira na dob, veličinu, sposobnosti ili fizička ograničenja - može prakticirati. Dobrodošli smo pokrenuti se i slušati svoj dah, te pustiti da nam tijelo priča svoju priču i rađa svoj ples. Mapa 5Ritmova (Tečni, Stakato, Kaos, Lirski, Duboka tišina) nudi “koreografiju za ples na rubu" - nema zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za izražajnu kreativnost. Plešući Ritmove proširujemo prisutnost i povezanost sa tijelom, oslobađajući prostor za nove doživljaje, suptilne susrete i za "povratak nazad sebi".

Prva radionica će se održati iduću nedjelju 24.11. od 15 do 18 sati na adresi Fitnes centar Veni, Borajski put 20, Ražine, Šibenik.

Cijeli raspored za sezonu 19/20:

1. 24.11.2019 – uvodna radionica

2. 15.12.2019

3. 26.01.2020

4. 16.02.2020

5. 15.03.2020

6. 19.04.2020

7. 07.06.2020

Voditeljice radionica su certificirane učiteljice plesa 5Ritmova: Ivana Cicarelli i Romana Soldo.

Ivana Cicarelli je majka, slobodni kreativac, obrtnica, ljubiteljica iscjeljujućih biljaka. Vjeruje da pokret ima moć iscjeljenja i snagu da nas osvještava, podržava, uzemljuje, povezuje i vodi. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirala je talijanski i engleski jezika, a za svoj gušt završila "Feng shui akademiju" te za svoje dobro školu za tjelesno-orijentiranog psihoterapeuta pri CIR-u. Također 2019. u centru "Snaga namjere" završava školu za iscjeljivanje i iste godine postaje akreditira učiteljica plesa 5Ritmova.

Romana Soldo se plesom i pokretom bavi već 20 godina, edukaciju za ovu metodu završila je u SAD-u.Traganje za izražajem koji ju čini cjelovitom vodio ju je kroz razne plesne škole, edukacije, meditativne i duhovne prakse. Susret sa praksom 5Ritmova naučio ju je kako da se makne samoj sebi sa puta, na jednostavan i prirodan način kroz pokret, uvidom da je tijelo i vlastita energija ~ najbolji učitelj. U ovom radu želja joj je i namjera stvoriti prostor u kojem slušamo i čujemo što nam tijelo govori. Na taj se način u vlastitom ritmu ponovo povezujemo sa sobom, postajemo spontani, autentični i prisutni za svoju istinu, kakva god da ona bila.

Cijene: 125 kn redovna cijena; 100 kn studenti, umirovljenici, nezaposleni; 100 kn za ranu prijavu (18.11. je zadnji dan snižene cijene rane prijave). Dovedete li nekog nekog tko prvi puta pleše 5Ritmova, oboje ostvarujete cijenu od 80 kn. Sudionici iz drugih županija plaćaju sniženu cijenu od 100 kn. Sudjelovanje u radnom timu omogućava popust u razmjenu za praktičnu pomoć prije i nakon radionice, broj mjesta je ograničen.

Ako želite nedjelju popodne provesti plešući istražujući sebe ispunite prijavnicu na slijedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/17qyHe4v5a7GGk-5SBNm0TlS-nGwPO8xhc1K8Pngr-zY/edit?usp=sharing

Obucite se udobno, mozete plesati i bosi, ponesite svoju bocu za vodu, dekicu. Dođite 15tak minuta ranije da se možete presvući, registrirati i na vrijeme prepustiti plesu.

Za dodatne informacije možete mi se javiti na mobitel 091 3120 283 ili pošaljite mail na info@centar-restart.com

Šaljem vam zagrljaj i nadam se da se vidimo,

Ana

Vodi: Ivana Cicarelli

Centar Restart

Centar Restart

Centar Restart je mjesto rada na osobnom razvoju odraslih kroz ekspresivne metode tjelesno-orijentirane i art prakse.

Prijava na Newsletter