Centar RestartMoje ime je Ana Bijelić. Rođena sam 1979. godine u Šibeniku gdje živim i radim. Prije nekoliko godina sam zbog suočavanja s emocionalno prezahtjevnim okolnostima odlučila potražiti stručnu pomoć i olakšati si, ni ne sluteći pritom da će taj put samoistraživanja otvoriti potpuno novo poglavlje u mom životu. Kao magistrica ekonomije radila sam uredski posao koji me je od prvog dana zaposlenja činio izrazito nezadovoljnom jer nije bio ono što sam željela raditi ni okruženje u kojem sam htjela biti. No, nisam znala što točno želim i za koji sam posao uopće stvorena. Iako nisam znala kako će se to dogoditi bila sam uvjerena da ću dobiti odgovor na to pitanje ako budem dovoljno strpljiva i uporna u istraživanju. Izvlačenje iz ekonomije i ureda potrajalo je punih 10 godina.

Zaokret se dogodio kad sam se upisala u Centar za integrativni razvoj u Zagrebu (CIR). Zanimalo me je dublje istraživanje vlastitog unutarnjeg svijeta jer sam do tada već jasno vidjela da sam upravo ja zajednički nazivnik vanjskih okolnosti koje su me činile nezadovoljnom i da, ako je tako, jedino ja to mogu i promijeniti. Ulazak u vlastiti psihološki svijet i povezivanje uzročno-posljedičnih veza tog svijeta s vanjskim, dao mi je odgovor na pitanja koja su me mučila. Pritom sam dobila i potpuno novu perspektivu o funkcioniranju ljudskih bića i zakonitostima koje nama vladaju i koje uvjetuju naš svijet, a kojih nismo ni najmanje svjesni. Tada sam shvatila da se upravo time želim baviti i da želim rad s papirima zamijeniti radom s ljudima, prenoseći spoznaje koje sam stekla. Odlučila sam privesti kraju karijeru u uredu i pripremiti temelje za novi početak. U tom trenutku kao ideja nastao je Restart.

Poznavanje ekonomije dalo mi je odlučnost i usredotočenost na cilj, a to je pokretanje posla u kojem ću uživati. Bila sam uporna u namjeri da idem prema tome i ne odustajem usprkos svim preprekama, bila to reakcija okoline ili vlastiti strahovi. Osim edukacije u CIR-u za tjelesno-orijentirane psihoterapeute zainteresirala me i ekspresivna art terapija pa sam upisala edukaciju Clinical Expressive Arts Therapy (CEAT) pod vodstvom dr. Avija Goren Bara. Te dvije prakse se međusobno nadopunjuju i odgovaraju mojoj osobnosti i shvaćanju rada s ljudima kao svojevrsnog umjetničkog procesa. Rezultat je otvaranje Centra Restart čija sam ponosna osnivačica. Nijedan dio Restarta nije slučajan već je plod velikog truda i rada.

Samo ime Restart odabrala sam jer u sebi sadrži riječi čija su mi značenja bitna, ne samo u radu već i u shvaćanju života. Moje osobno novo pokretanje je sama bit riječi restart, čiji je dio i riječ start, koja označava početak, neminovan dio svakog putovanja, bilo unutarnjeg ili vanjskog. Riječ estar dolazi iz meni dragog španjolskog jezika, a znači biti, postojati, što zapravo život jest. Tu je i riječ rest jer se treba nekad zaustaviti, odmoriti i vidjeti gdje si, kao i zadnja, ali ne i manje važna, riječ art jer volim umjetnost. Logo Restarta je maslačak koji sam odabrala jer me povezuje s djetinjstvom. Maslačak je biljka koja raste i u prirodi i uz cestu po čemu se vidi kako se sjemenke maslačka šire i stvaraju novi život neovisno o uvjetima tla koje ih dočeka. To simbolički predstavlja i sam ljudski život, kao i ono što želim postići u radu s ljudima – potaknuti sjeme o kojem će nastaviti brinuti. Boje Restarta su žuta i plavo-zelena jer volim kombinaciju sunca, mora i šume koja mi je pomogla u prevladavanju mnogih životnih situacija. Izuzetno mi je drago što se ovim poslom bavim u svom rodnom gradu koji iznimno volim i koji mi je bitan suputnik na putovanju zvanom moj život.

Više informacija o mojim edukacijama možete saznati na www.cir.hr za rad u području tjelesno-orijentirane psihoterapije i www.dravigb.info za rad u području ekspresivne art terapije.

Centar Restart

Centar Restart je mjesto rada na osobnom razvoju odraslih kroz metode tjelesno-orijentirane psihoterapije i ekspresivne art terapije.

Prijava na Newsletter