Centar RestartMoje ime je Ana Bijelić. Rođena sam 1979. godine u Šibeniku gdje živim i radim. Prije nekoliko godina sam zbog suočavanja s emocionalno prezahtjevnim okolnostima odlučila potražiti stručnu pomoć i olakšati si, ni ne sluteći pritom da će me taj put samoistraživanja odvesti u potpuno novo životno poglavlje. Kao magistrica ekonomije radila sam uredski posao koji me od prvog dana zaposlenja činio izrazito nezadovoljnom jer to nije bilo to što sam željela raditi niti okruženje u kojem sam htjela biti. No, nisam znala što točno želim i za koji posao sam uopće stvorena. Iako nisam znala kako će se to dogoditi bila sam uvjerena da ću dobiti odgovor na to pitanje ako budem dovoljno strpljiva i uporna u istraživanju. Izvlačenje iz ekonomije i iz ureda potrajalo je punih 10 godina.

Zaokret se dogodio kad sam se upisala u Centar za integrativni razvoj u Zagrebu (CIR.) Zanimalo me dublje istraživanje vlastitog unutrašnjeg svijeta jer sam do tada već jasno vidjela da sam ja zajednički nazivnik vanjskih okolnosti koje su me činile nezadovoljnom i da ako je tako, jedino ja to mogu i promijeniti. Ulazak u vlastiti psihološki svijet i povezivanje uzročno posljedičnih veza tog svijeta s vanjskim, dao mi je odgovor na pitanja koja su me mučila. Pritom sam dobila i potpuno novu perspektivu o funkcioniranju  ljudskih bića i zakonitostima koje nama vladaju i uvjetuju naš svijet, a kojih nismo ni najmanje svjesni. Tada sam shvatila da se upravo time želim i baviti i da želim rad s papirima zamijeniti radom s ljudima i prenositi spoznaje koje sam dobila. Odlučila sam privesti kraju karijeru u uredu i pripremiti temelje za novi početak. U tom trenutku kao ideja nastao je Restart.

Poznavanje ekonomije mi je dalo odlučnost i fokusiranost prema cilju, a to je da želim raditi posao u kojem uživam i da idem prema tome i ne odustajem što god se našlo na tom putu, a našlo se puno toga od reakcija okoline do vlastitih strahova. U tome mi je također puno pomogla, uza sve ostalo, i iskrena podrška ljudi sa školovanja u CIR-u. Osim edukacije u CIR-u za praktičare tjelesno-orijentiranog pristupa radu na sebi zainteresirala me i ekspresivna art terapija pa sam upisala i edukaciju Clinical Expressive Arts Therapy (CEAT) pod vodstvom dr. Avija Goren Bara. Te dvije prakse se međusobno savršeno nadopunjuju i odgovaraju mojoj osobnosti i osobnom shvaćanju rada s ljudima kao umjetničkog procesa. Rezultat je otvaranje Centra Restart čija sam ponosna osnivačica. Nijedan dio Restarta nije slučajan već je plod velikog truda i rada.

Samo ime Restart sam odabrala jer u sebi sadrži riječi čija značenja su mi bitna, ne samo u radu već i u načinu i shvaćanju života. Moje osobno novo pokretanje je sama bit riječi restart, slijedi riječ start koja znači krenuti, što je potrebno da započnemo s putovanjem, bilo unutarnjim bilo vanjskim. Riječ estar jer volim španjolski jezik i znači biti, postojati, što zapravo život jest. Riječ rest jer se treba nekad zaustaviti i odmoriti i vidjeti gdje si.  Zadnja, ali ne manje važna, riječ art jer obožavam umjetnost. Po meni je umjetnost  i rad s ljudima, život i samo bivanje. Logo Restarta je maslačak koji sam odabrala jer me povezuje s djetinjstvom i jer je biljka koja raste i u prirodi i uz cestu po čemu se vidi kako se sjemenke maslačka šire i stvaraju novi život, bez obzira na uvjete tla koji ih dočekaju. To simbolički predstavlja i sam ljudski život i ono što želim postići u radu s ljudima, a to je posijati sjeme u njihovom životu da ga dalje sami podržavaju i na taj način rastu. Boje Restarta su žuta i plavo-zelena jer volim sunce i more posebno u međusobnoj kombinaciji koja mi je pomogla u prevladavanju mnogih životnih situacija. Izuzetno mi je drago što se ovim poslom bavim u svom rodnom gradu kojeg iznimno volim i koji mi je bitan suputnik na putovanju zvanom moj život.

Više informacija o mojim edukacijama možete saznati na www.cir.hr za tjelesno-orijentirani pristup i www.dravigb.info za rad u području prakticiranja ekspresivne art metode rada na sebi.

Centar Restart

Centar Restart

Centar Restart je mjesto rada na osobnom rastu i razvoju odraslih kroz ekspresivne metode tjelesno-orijentirane i art prakse.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na newsletter kako biste dobivali aktualne obavijesti. Vaši podaci koristit će se isključivo za newsletter Centra Restart i neće se davati trećim stranama. Odjaviti se možete u bilo kojem trenutku.

Potraga za onim što je važno počinje u nama.