Retreatovi

Engleska riječ retreat dolazi od latinskog izraza retractus što znači povući se. Na našim retreatovima to i radimo – povlačimo se iz površinskog života i ulazimo u dublja unutarnja stanja. Za većinu je ljudi unutrašnje putovanje avantura koja ostaje uvelike neistražena, a upravo u tom dijelu nas nalaze se mnogi odgovori na pitanja koja se pojavljuju kroz život.

Prečesto smo toliko zarobljeni zauzetošću i užurbanošću svakodnevnog života da izgubimo vezu s dubljim dijelom sebe, a upravo osnaživanje odnosa sa samim sobom kroz istraživanje vlastitog nepoznatog teritorija omogućuje nam življenje punog potencijala.

Prednosti ovakve vrste rada na sebi su mnogobrojne. Osim opuštanja, odmora, ozdravljenja i ponovnog povezivanja sa samim sobom, prilika da na ovakav način istražimo svoj unutrašnji život omogućuje nam da se udaljimo od svakodnevice, sagledamo okolnosti našeg života i procijenimo smjer kojim se kreće. Kao rezultat toga, spremniji smo usmjeriti svoj život u pravcu koji nam odgovara s puno više jasnoće i uključujemo se u svijet kao integrirana ljudska bića koja čine stvarnu razliku.

Na našim je retreatovima stvoren prostor za osobni restart – ponovno pokretanje, novi početak, povratak samom bivanju koje lijepo opisuje španjolska riječ estar. No bit će i dovoljno vremena za odmor i zaustavljanje, da bi iz toga proizišla mogućnost za stvaranje umjetnosti – od rest putujemo do art.

Retreatovi se održavaju na čarobnom otoku Prviću i obližnjem nenaseljenom otočiću Lupcu. Svaki je retreat osmišljen tako da pruži što bolje razumijevanje samog sebe kroz iskustveni rad u obliku raznih vježbi za čije provođenje sudionici dobivaju smjernice i alat. U radu koristimo metode iz tjelesno-orijentirane psihoterapije i ekspresivne art terapije, uz bitan element boravka u prirodi i povezivanja s njom. Najbolji način da budete obaviješteni o aktualnoj ponudi jest da se prijavite na newsletter. 

Centar Restart

Centar Restart je mjesto rada na osobnom razvoju odraslih kroz metode tjelesno-orijentirane psihoterapije i ekspresivne art terapije.

Prijava na Newsletter